Skip to content

Guralecët e gjetur në Mars, dëshmi e ekzistencës së ujit

June 3, 2013

Guralecët e gjetur në Mars, dëshmi e ekzistencës së ujitSHBA – Shkencëtarët thonë se forma e butë, e rrumbullakët e guralecëve të gjetur në planetin e kuq, Mars dhe mënyra se si ata përputhen, është identike më formimin e zhavorrit të gjetur në lumenjtë e Tokës.

Ata duket sikur janë shumë të mëdhenj për t’u përhapur nga era por njëkohësisht hija e tyre tregon se janë transportuar nga një vend në tjetrin. Sipas të gjitha shenjave, mund të flitet për një lumë.

“Për dekada ne kemi supozuar dhe kemi hedhur hipoteza se sipërfaqja e Marsit është gdhendur me anë të ujit. Por kjo është hera e parë kur ju mund të shikoni mbetjet e një përroi të mëparshëm. Pra pre supozohet se në këtë pjesë ka kaluar ujë”- tha Rebecca Williams për BBC.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: