Skip to content

Si të eliminoni dhjamin në pjesën e belit

June 3, 2013

Kur ju hani shumë dhe në mënyrë jo të shëndetshme, dhjami ka tendencë të grumbullohet rreth zonës së belit.
Këtu janë disa zgjidhje të thjeshta për të gjetur formën e përsosur:

Bëni lëvizje. Për të eliminuar dhjamin rreth belit, ju duhet të ushtroni një sport rregullisht të paktën 3 herë në javë.

Ju duhet të zgjidhni një sport durimi si vrapimi, ecja e shpejtë, noti, çiklizmi, gjimnastika.

Kufizoni të ëmblat. Sheqernat (ëmbëlsira, karamele, pije) janë një ndër shkaktarët kryesorë të akumulimit të dhjamit në bel.

Limitoni konsum energjik. Kur konsum juaj në kalori është më i lartë se ajo që ju digjni, ju do të fitoni peshë.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: