Skip to content

Përmbytjet masive gjunjëzojnë Pragën

June 4, 2013
On the Vltava in Prague, Czech Republic.

On the Vltava in Prague, Czech Republic. (Photo credit: Wikipedia)

Nivelet e lumenjve në Republikën Çeke janë rritur ndjeshëm gjatë natës, me autoritetet që janë detyruar të hapin dyert e digave të ndryshme në jug të vendit. 
Në kryeqytetin e vendit, Pragë, po ngrihen barriera metalike për të penguar ujin e tepërt të lumit Vltava.
Në shtetin çek është shpallur gjendja e jashtëzakonshme në shkallë vendi, me nivelet e ujërave që pritet të rriten gjatë ditës së martë.
Mediat ndërkombëtare raportojnë se rreth 3 mijë persona janë detyruar të braktisin shtëpitë e tyre në perëndim të vendit.
Ditën e hënë, lumi Vltava po lundronte me 2.800 metër kub për sekond, 10 herë më shumë se volumi normal i tij, duke depërtuar në qendrën historike të Pragës.
Në kuadër të masave të marra, sistemi i metrosë së qytetit dhe kanalet e ujërave të zeza u mbyllën, ndërkohë që barriera metalike dhe thasë me rërë u vendosën përgjatë brigjeve të Vltavës.
Përmbytjet e rënda të shkaktuara në ditët e fundit nga shirat e dendura kanë sjellë vdekjen e të paktën 7 personave në Republikën Çeke dhe dy në Austrinë fqinje.
Ndërkohë, Gjermania ka angazhuar ushtrinë për të ndihmuar në mbrojtjen e jugut të saj nga përmbytjet.
Në qytetin bavarez të Pasaut përmbytjet kanë arritur një nivel që nuk regjistrohej që prej shekullit të 16-të, duke bërë që të bllokohen të gjitha hyrjet në të.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: