Skip to content

Shkencëtar apo gomar?

June 4, 2013

Shkencëtar apo gomar?Nga vijnë dëshira dhe aftësia për të mësuar, apo për të pasur bazat për të vijuar studimet shkollore e akademike? Gjithçka është e shkruar në ADN. 

Rrënjët gjenetike të predispozimit për të studiuar janë lokalizuar në një studim madhor ndërkombëtar të publikuar në revistën “Science”.

Ekspertët kanë analizuar ADN-në e rreth 125 mijë personave dhe kanë zbuluar disa variante gjenetike që lidhen me studimet akademike deri në marrjen e diplomave universitare dhe pasuniversitare.

Studimi është kryer nga instituti Social Science Genetic Association Cosortium, ku janë përfshirë shkencëtarë nga gjysma e vendeve të botës.

Ata kanë analizuar ADN-në e kampionit “të ndarë” për vite dhe tituj studimi dhe kanë gjetur disa variante gjenetike të lidhura me vijimin e studimeve shkollore dhe akademike.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: