Skip to content

Faktorët që mplakin lëkurën e femrës

June 5, 2013

Faktorët që mplakin lëkurën e femrësNëse një femër ndjek një stil jete jo të shëndetshëm, lëkura e saj mplaket dhe e tregon atë 10 vjet më të moshuar. 

Në këtë përfundim ka dalë një studim i realizuar me 585 femra në Mbretërinë e Bashkuar, Kinë dhe Spanjë.

Studimi ka treguar se duhanpirja, ekspozimi i tepërt në diell dhe mosngrënia e frutave ndikojnë shumë në pamjen e jashtme të një femre.

Femrat e vëzhguara janë të moshës 45-75 vjeç. Dr. Andrew Mayes deklaroi: “E dinim që gjenet ndikojnë shumë në pamjen e jashtme, por studimi tregon që një rëndësi të madhe ka edhe mënyra e jetesës. Të dhënat janë marrë përgjatë 10 viteve dhe tregojnë qartë se femrat që ushqehen shëndetshëm dhe nuk pinë duhan, duken shumë më të reja se bashkëmoshataret e tyre që pinë duhan dhe nuk konsumojnë fruta.”

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: