Skip to content

Gjethet e ullirit të mrekullueshme për bukurinë dhe shëndetin

June 5, 2013

Gjethet e ullirit janë një mrekulli e vërtetë për bukurinë dhe mirëqenien e organizmit. Ja cilat janë të mirat që mund të përftojmë prej tyre:

Zemra : Sipas ekspertëve, principet që përmbajnë gjethet e ullirit ndihmojnë në qarkullimin e gjakut dhe bëjnë shumë mirë për zemrën. Ndër të tjera bëjnë shumë mirë për tensionin.

Kolesteroli dhe sheqernat : Gjethet e ullirit kontribuojnë edhe në uljen e kolesterolit. Veç kësaj, falë përbërësve të tyre gjethet e uullirit ulin sheqerin dhe yndyrnat në gjak.

Më pak gjumë : Gjethet e ullirit kanë veprim stimulues, të ngjashëm me atë të kafeinës. Ato ulin ndjeshëm dëshirën për të fjetur.

Forcojnë sistemin imunitar : Gjethet e ullirit përmirësojnë kushtet e përgjithshme psikofizike, sidomos gjatë ndryshimit të stinëve. Ato forcojnë sistemin imunitar.

Kundër shenjave të moshës : Gjethet e ullirit janë antioksidantët më të fuqishëm që na ka falur natyra.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: