Skip to content

Ish-duhanpirësit, çfarë duhet të hanë për një zemër të fortë

June 5, 2013

Për gjithë ata që u kanë thënë lamtumirë cigareve, vitamina E është një aleat kryesor, e cila gjendet në një sërë ushqimesh por në mënyrë të ndjeshme te fistikët.

Sipas një studimi të Ohio State University, ngrënia e fistikëve ndihmon ndjeshëm në përmirësimin e zemrës dhe forcimin e saj, menjëherë pas lënies së duhanit.

Studiuesit mbajtën në vëzhgim një grup prej 30 personash të cilët pinin së paku gjysëm pakete cigare në ditë, të cilëve iu kërkua që të linin duhanin për shtatë ditë.

16 prej tyre iu nënshtruan një suplementi me vitaminë E. Pas një jave qarkullimi i gjakut u përmirësua 2.3% ndërsa ata persona që nuk e kishin marrë këtë suplement vitamine kishin një përmirësim prej 1.5%.

Sipas shkencëtarëve thuhet se është e rëndësishme që në çdo rast të kujtohen dobitë e vitaminës E tek ish-duhanpirësit, dhe në këtë rast të shtohet ngrënia e fistikëve, farave të kungullit dhe vajit të sojës.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: