Skip to content

Rriten kostot e ndertimit

June 6, 2013

Deutsch: Europäische Fonds für regionale Entwi...

Si një vit zgjedhor, 2013-ta pritej nga ndërtuesit per pagesat e punëve publike nga buxheti i shtetit, qe ne te tilla raste rriten ndjeshëm, por këtë here nuk ka rezultuar kështu. Te dhënat e publikuara nga ministria e financave në faqen e saj zyrtare tregojnë se këto zgjedhje kanë faturën më të vogël për sa i përket investimeve në rrugë dhe shkolla që ka planifikuar qeveria. Nëse në vitin 2009 shpenzimet për vepra publike kapën shifrën e 96 miliard lekëve për 2013-ën shpenzimet për këtë pjesë janë 71 miliard, ose rreth 30 për qind më pak. Por një shtesë tjetër që i rëndon sektorit të ndërtimit për këtë vit është edhe shtrenjtimi i kostos së materialeve, duke e detyruar këtë sektor në shumë raste të shkurtojë stafin e punës. Ndërtimi ka qënë një nga sektorët që ka patur kontributin më të madh në rritjen ekonomike të vendit, por që prej disa vitesh treguesit e kësaj dege rezultojnë negativë.

Advertisements

From → Vendi

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: