Skip to content

KQZ: Transmetimi i filmimeve të partivë, në Kod

June 7, 2013

KQZ: Transmetimi i filmimeve të partivë, në KodKomisioni Qendror i Zgjedhjeve reagoi sot pas kritikave te disa organizatave për lirinë e medias, lidhur me detyrimin e televizioneve për transmetimin e materialeve të gatshme të partive politike. 

Zëdhënësja e këtij institucioni tha se kjo praktike është parashikuar edhe në ligjin zgjedhor dhe nuk është vendim i KQZ-së.

“Partive politike, të drejtën të përgatisinmateriale për pasqyrimin e fushatës zgjedhore dhe këto materiale t’ia vënë në dispozicion radio televizioneve private, ua jep Kodi Zgjedhor dhe jo Komisioni Qendror i Zgjedhjeve. Nga Kodi Zgjedhor, citoj për të qenë transparentë, pikën 1, të nenit 84, i cili përcakton në mënyrë të qartë, që ‘informacionet mbi aktivitetet

 

të fushatës zgjedhore, që përgatiten dhe transmentohet në edicionet informative, bazuar në materiale të vëna në dispozicion nga subjektet zgjedhore, duhet të identifikohen qartë në përputhje me udhëzimet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve’. Pra Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, në vendimin numër 503, nuk ka bërë asgjë tjetër vecse ka zbatuar Kodin Zgjedhor”, u shpreh zëdhënësja e KQZ-së.

Advertisements

From → Vendi

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: