Skip to content

Qilimi 34 milionë dollarë

June 7, 2013

Qilimi 34 milionë dollarëNjë qilim persian i shekullit XVII u shit për shumën rekord të 33,8 milionë dollarëve në Nju Jork, lajmëruan të premten mediat amerikane. 

Qilimi u shit pas një ankandi, tek një blerës që vendosi ta mbante identitetin e tij anonim.

Objekti i rrallë i përkiste një muzeu të Uashingtonit që prej vitit 1926, kur u dhurua nga pronari i atëhershëm, William Clark, një industrialist dhe senator i Montanës.

Shitja e qilimit, së bashku me 24 qilima të tjerë më të lirë, do të grumbullojë fonde që muzeu synon t’i përdorë në pasurimin e fondit të tij në të ardhmen.

Përpara kësaj shitje rekord, qilimi më i shtrenjtë persian ishte shitur në një ankand të 2010-s në Londër, për 9,6 milionë dollarë.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: