Skip to content

Jo fluturim me lart se 150 metra .

June 9, 2013

Ndalohet fluturimi mbi 150 metër lartësi…edhe për shtrigat memjetine tyrefluturues, fshesën. Tingëllonshaka, por kjo ështënormaligjoreehyrë sëfundmi nëfuqi nëSuazilend, në Afrikë, kushtriganëriaështënjëcështje serioze.

Norma ligjore ndalon cdo mjet fluturues si helikoptera apo avionë të tjera lodër që telekomandohen nga toka. Ligji u bë publik kur gazetarët i kërkuan sqarime autoritetit të aviacionit civil pas arrestimit të një detektivi privat që përdorte një helikopter lodër për dobi të punës së tij. Ai u arrestua dhe autoritetet e akuzuan për përdorimin e një helikopteri të paregjistruar. Nga këtu nisi saktësimi i të gjitha mjeteve që nuk lejohen të kalojnë këtë lartësi, përfshirë fshesat fluturuese me shtrigat mbi to. …mbetet për t’u sqaruar se si do të mund të ndalohen shtrigat fluturuese nëse shkelin këtë ligj?! Nga ligji përjashtohen avionët dhe helikopterët realë

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: