Skip to content

Tippi, vajza e rritur mes leopardit dhe elefantëve

June 9, 2013

Tippi, vajza e rritur mes leopardit dhe elefantëveKjo është Tippi, vajza franceze e lindur në Namibi, që 10 vitet e para të jetës së saj i ka kaluar mes kafshëve dhe botë së egër në Savanën afrikane. 

Vajza e një cifti francez të apasionuar pas studimit të natyrës dhe kafshëve në Afrikë, 10 vitet e para të jetë së Tippit kanë kaluar mes leopardëve, elefantëve, gjarpërinjve, zogjve, xhirafave, strucëve dhe të tjera kafshë të egra që kanë qenë miqtë e saj të fëmijërisë.
Miqësia më e madhe e saj është me një elefant të cilin ajo vetë e quan vëlla, ndërsa s’ka frikë t’i afrohet leopardit apo kafshëve të tjera të rrezikshme.
Prindërit thonë se “ajo komunikon me kafshët nëpërmjet shikimit dhe me sinqeritet”, ndërsa thanë se kurrë nuk ka patur frikë t’u afrohet atyre.
Për të dokumentuar këtë, disa ditë të jetës së Tippit mes botës së egër u filmuan nga një ekip në vitin 2011, pak para se Tippi t’i bashkohej qytetërimit modern. Prindërit e saj thonë se me rikthimin në Paris Tippi e kishte të vështirë ambientimin.

Advertisements

From → Kuriozitete, Vendi

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: