Skip to content

F1, Alonso: Vendi i dytë, si fitore

June 10, 2013

F1, Alonso: Vendi i dytë, si fitoreFernando Alonso u shpreh shumë i kënaqur me vendin e dytë në Cmimin e Madh të Kanadasë pas nisjes së garës në vendin e gjashtë. 

Spanjolli i Ferrarit bëri këtë analizë: “Të shtunën nuk bëmë një kualifikuese të mirë, por ritmi i makinës në pistë të thatë ishte i lartë dhe kishim shpresa. Luftuam kundër Vettel dhe Hamilton dhe të luftosh me pilotë të tillë nuk është kurrë e lehtë. Edhe pse mund të jesh më i shpejtë, ata janë shumë të talentuar.”

Edhe pse bëri një rekuperim të madh, Alonso përfundoi pas Vettel, gjermanit të Red Bull i cili kryeson renditjen e përgjithshme dhe tashmë e ka thelluar avantazhin me vendin e dytë (pikërisht Alonson) në 36 pikë.

“Jam i lumtur me vendin e dytë. Është njësoj si fitore për mua duke marrë parasysh nisjen nga pas. Grumbulluam pikë shumë të vlefshme për kampionatin”, theksoi Alonso.

Advertisements

From → Sport

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: