Skip to content

Marrëveshje SHBA-Kinë ndaj ndryshimeve klimatike

June 10, 2013

Marrëveshje SHBA-Kinë ndaj ndryshimeve klimatike Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kina arritën dje një marrëveshje për të zhvilluar përpjekje të përbashkëta ndaj ndryshimeve klimatike duke u përqëndruar veçanërisht mbi gazrat industriale.
Në një deklaratë të publikuar pas samitit joformal mes presidentëve Barack Obama dhe Xi Jinping, të dy vendet u angazhuan në kufizimin e prodhimit dhe të përdorimit të këtyre gazrave, të konsideruar “super” gaz me efekt serë.
“Presidenti Obama dhe Xi Jinping arritën një marrëveshje, që është hap i rëndësishëm në luftën kundër ngrohjes globale”, theksuan burimet zyrtare nga Shtëpia e Bardhë.

“Për herë të parë, SHBA-ja dhe Kina do të punojnë së bashku dhe me vende të tjera për reduktimin e prodhimit të këtyre gazrave”, shtuan burimet zyrtare amerikane.

Advertisements

From → Bota, SHBA

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: