Skip to content

Kosi dhe vaji i ullirit sjellin rënie në peshë

June 11, 2013

Shkencëtarët  testuan aftësitë reduktuese të oreksit te vaji i ulirit, i gjalpit, sallos dhe i misrit.

Në kërkimin e tyre, ata monitoruan njerëzit që hëngrën 500g kos me një nga katër llojet e vajrave, përveç dietës së tyre normale, çdo ditë, për tre muaj rresht.

Gjetjet treguan se ata që konsumonin vaj ulliri nuk shtuan në peshë tre muaj më pas dhe kishin nivele tëlarta të serotoninës, hormonit që na bën të ndihemi të ngopur.

“U gjet se ata që hëngrën kosin me vaj ulliri kishin nivele më të larta tëhormonit serotonin – që kontrollon ndjenjat e ngopjes – në gjakun e tyre,” tha autori i studimit. “Këta pjesëmarrës kanë raportuar se kosi me vaj ulliri ishte ngopës dhe asnjë anëtar i grupit nuk kishte rritje në përqindjen e yndyrës trupore ose në peshë.”.

Advertisements

From → Lifestyle

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: