Skip to content

Për dhëmbë të shëndetshëm, mos hani gjatë natës

June 11, 2013

Për të pasur dhëmbë të fortë dhe të shëndetshëm është mirë të shmanget ngrënia e ushqimeve gjatë natës.Studiuesit danezë kanë treguar se ushqimet e natës janë të lidhura me një rrezik më të madh të dëmtimit të dhëmbëve, pa marrë parasysh llojin e konsumuar të ushqimit.Sipas tyre, gjatë natës ulet sasia e pështymës së tajuar, e cila zakonisht eliminon mbeturinat e ushqimit në gojë dhe ul gjasat për prishje të dhëmbëve.Ekspertët këshillojnë njerëzit që përveç mos ngrënies gjatë natës, nuk është mirë të konsumohet edhe deri në një orë para gjumit, dhe të konsumohet vetëm ujë dhe jo lëngje.

Advertisements

From → Lifestyle

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: