Skip to content

E zë gjumi mbi tastjerë, transferon 222 mln euro

June 12, 2013

E zë gjumi mbi tastjerë, transferon 222 mln euroTë shkosh pa gjumë në punë është e rrezikshme, sidomos kur punon në bankë ku me paratë nuk bëhet shaka. 

Një punonjës i një banke të nivelit të dytë në Gjermania u paraqit pa gjumë në punë. Detyra e tij ishte kalimi i ndihmës sociale për shtresat në nevojë. Transferta duhej të ishte vetëm 64 euro. Por punonjësin e zuri gjumi mbi tastin “2” të tastjerës së kompjuterit.

Shuma e transferuar në llogarinë e një pensionisti 68-vjecar ishte 222.222.222.222 euro. Gjithcka gati dhe dokumenti duhej të kalonte në duart e supervizores së punonjësit për të marrë miratimin e fundit. Supervizorja e miraton atë, pa u thelluar shumë në detaje.

Por fatmirësisht për të dhe për bankën (dhe fatkeqësisht për pensionistin) ishte një koleg i saj që kuptoi gjithcka duke e korigjuar atë.

Pavarësisht se nuk humbi gjë, banka vendosi të shkarkojë supervizoren e ngarkuar për të kontrolluar këtë transfertë. Kjo e fundit iu drejtua gjykatës për vendimin. Gjykata, pas shqyrtimit të cështjes riktheu në vendin e punës supervizoren që banka e cilësoi “si neglizhente”.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: