Skip to content

NASA: Një stuhi e fuqishme Diellore pritet të lërë Tokën në errësirë për 2 vjet

June 12, 2013

“Një stuhi diellore rrezikon ta lërë Tokën në terr për 2 vjet, jo vetëm Shtetet e Bashkuara, por edhe të gjithë pjesën tjetër të vendeve evropiane dhe vendeve aziatike”.

Alarmi vjen nga Administratori i Përgjithshëm i NASA-s, Charles Bolden, citon noa, mediat amerikane që publikuan lajmin.

Ai thotë se “një stuhi e tillë e fuqishme diellore mund të jetë shkatërruese në Tokë, ashtu si dhe intensifikimi i fenomeneve atmosferike të tilla si tornadot dhe katastrofat natyrore në përgjithësi.

“Në këtë pikë, – vijon z.Bolden, – unë mendoj se ka ardhur koha që të marrim masa të forta parandaluese për t’u marrë me këtë lloj fenomeni”.

Kjo deklaratë është bërë publikisht nga administratori i NASA-s Charles Bolden gjatë një forumi diskutimi mbi ngjarjet ekstreme që shkaktohen nga hapësira.

“Një stuhi e fuqishme diellore në fakt, do të jetë në gjendje të lërë në errësirë ​​gjithë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për një ose dy vjet në errësirë, duke shkaktuar dëme të mëdha për popullsinë. Impiantet e trajtimit të ujërave të zeza, centralet bërthamore, satelitët dhe strukturat e tjera duhet të jenë të mbrojtura absolutisht nga ky lloj fenomeni”, – ka thënë Bolden.

Tani, një tjetër mesazh shumë i rëndësishëm është drejtuar për të gjithë dhe jo vetëm për Shtetet e Bashkuara, por edhe për vendet europiane ku ndodhen infrastruktura më të rrezikuara në këtë drejtim.

Nga ana tjetër, pritet të ngrihet një komision i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për rrezikun dhe kontrollin e fenomeneve të hapësirës.

“Duke punuar së bashku, mund të shpëtojmë jetën e shumë njerëzve”, – ka deklaruar dr. Bolden.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: