Skip to content

Shkencetaret: Ja çfarë do ndodhë deri ne vitin 2050

June 12, 2013

Si rezultat i ngrohjes globale deri në vitin 2050 në Arktik 50% e sipërfaqes së tij do të jetë e mbuluar me bar, shkurre dhe pemë. Ky gjelbërim do të jetë rezultat i rritjes së temperaturës mesatare globale dhe ndryshimeve të tjera klimatike, shprehen me bindje të plotë shkencëtarët. Modelimi kompjuterik i ndryshimit të klimës u ka lejuar shkencëtarëve të konfirmojnë hipotezat e tyre dhe të bëjnë parashikimin si vijon: brenda 40 viteve harta e botës bimore do të jetë krejtësisht e ndryshme nga ajo aktuale.

Ndërsa në rajonet e Arktikut gjatë dekadave të fundit gjelbërimi do të zhvillohet të paktën 2 herë më shpejt nga ç’është regjistruar në gjithë planetin.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: