Skip to content

Kriza, Serbia drejt falimentimit

June 13, 2013

Kriza, Serbia drejt falimentimitPër shkak të minusit të madh të krijuar në buxhet, Serbia është përfshirë në polemika të ashpra lidhur me një paketë masash të kursimit që Kuvendi serb është duke tentuar ta miratojë. 

Serbia është e detyruar të bëjë reforma në sektorin publik dhe në financimet nga buxheti, ndonëse është parashikuar një rritje prej 0.5 për qind e pagave dhe pensioneve, por vendi duket se është në krizë.

Partitë opozitare kanë bërë thirrje tek qeveria që të shmangë falimentimin e shtetit. Duke bërë nivelimin e të ardhurave me inflacionin qeveria, sipas Partisë Demokratike, nga muaji në muaj është duke zvogëluar të ardhurat e qytetarëve dhe standardin e jetesës.

“Çfarë ndikimi mund të ketë një rritje prej dy për qind, kur çmimet janë rritur për 12 për qind, ndërsa për ushqimet rreth 20 për qind“, thuhet në reagimin e demokratëve

Advertisements

From → Rajoni

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: