Skip to content

Proteina Arc mund të jetë çelësi për humbjen e kujtesës

June 13, 2013

Shkencëtarët kanë zbuluar më shumë rreth rolit të një proteine të rëndësishme të trurit që luan rolin e një rregullatori gjatë procesit të formimit të kujtesës.

Studimi i publikuar në ‘Nature Neuroscience’, thotë se kërkimet e mëtejshme për rolin e proteinave Arc mund të ndihmojnë në gjetjen e mënyrave të reja për të luftuar sëmundjet neurologjike.

Proteina e njëjtë mund të jetë gjithashtu një faktor për autizëm, thuhet në studim. Hulumtimet e fundit siç citon Idea, kanë gjetur se Arc-ja mungon në trurin e pacientëve Alzheimer.

Dr Steve Finkbeiner, profesor i neurologjisë dhe fiziologjisë në Universitetin e Kalifornisë, i cili udhëhoqi kërkimin, thotë se puna laboratorike tregoi se roli i proteinave Arc ishte vendimtar.

Eksperimente të mëtejshme zbuluan se Arc ka vepruar si një rregullator “Master” e neuroneve gjatë procesit afatgjatë të formimit të kujtesës.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: