Skip to content

Një zbulim ri për SIDA-n

June 15, 2013

Një zbulim ri për SIDA-nSHBA – Një studim i ri tregon se injektimi tek përdoruesit e drogave intravenoze i një sasie ilaçi të SIDA-s mund të përgjysmojë numrin e të prekurve me virusin HIV.

Studimi 4-vjeçar, i publikuar në revistën mjekësore Lancet, u krye me 2 mijë e 400 përdorues të drogës në Tajlandë, persona që merrnin droga me injektim, si heroina.

Mes personave që ju dha një dozë e përditshme ilaçi antiretroviral të SIDË-s, teno-fovir, vetëm 17 nga 33 pacientët që morën ilaçin qetësues dhe të padëmshëm, u prekën nga virusi HIV.

Analiza të mëparshme me ilaçin e SIDA-s tene-fovir, po ashtu ishin të suksesshme në pakësimin e rasteve të virusit HIV mes çifteve të homoseksualëve dhe heteroseksualëve, mes të cilëve njëri prej partnerëve ishte i prekur nga virusi HIV.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: