Skip to content

Aktiviteti 3-vjecar i Diellit në vetëm 3 minuta

June 18, 2013

Aktiviteti 3-vjecar i Diellit në vetëm 3 minutaDielli ka qenë objektivi i një studimi 3-vjecar të shkencëtarëve të agjencisë amerikane të hapësira, NASA. 

Falë teleskopit SDO ( Solar Dynamics Observatory) NASA regjistroi për 36 muaj me radhë aktivitetin e yllit tonë. Në gjithë këtë periudhë janë kapur shpërthimet dhe stuhite diellorë si dhe qetësitë e përkohëshme në sipërfaqen e tij në vitin 2011.

I gjithë filmimi është paraqitur në një video që zgjat tre minuta.

Shiko KETU

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: