Skip to content

Arabia Saudite kundër WhatsApp

June 18, 2013

Arabia Saudite kundër WhatsAppArabia Saudite ka paralajmëruar mbylljen e WhatsApp nëse kompania amerikane nuk u bindet rregullave të vendosura nga autoriteti i kontrollit të telekomunikacionit. 

Rregullat kërkojnë që kompania të ndërtojë servera të brendshëm vetëm për Arabinë Saudite në mënyrë që autoritetet të kenë kontroll të plotë për mesazhet që shpërndahen nëpërmjet këtij shërbimi, në të kundërt ky shërbim do të bllokohet në vend para nisjes së Muajit të Ramazanit, më 9 korrik.

Kërkesa e autoritetit të telekomunikacionit justifikohet me vështirësitë për të kontrolluar trafikun e platformave të tilla. Por në të vërtetë, analistë ndërkombëtarë thonë se pas motivacioneve burokratike fshihet përpjekja e Riadit për të kontrolluar komunikimin në kohë tensionesh shoqërore.

Sipas tyre, Riadi i trembet protestave të mundshme, të ngjashme me ato që po ndodhin në Turqi, ku rol të madh në organizimin e tyre luajtën rrjetet sociale dhe shërbime të tjera komunikimi.

Në fillim të qershorit, viktimë e rregullave strike të Arabisë Saudite u bë Viber, ndërkohë që Skype iu përmbajt ligjeve vendase.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: