Skip to content

Per arsimin paralel nuk flitet ne Bruksel

June 18, 2013

Një libër me germa cirilikë, e mban në dorë vogëlushi me emrin Lazar. Ai mëson në shkollën fillore “Sveti Sava”, në Fushë Kosovë, ku mësojnë kryesisht fëmijë të komunitetit serb dhe më pak nga komuniteti rom.

Lazar nuk ka edhe aq shumë mundësi të shoqërohet me nxënësit e komunitetit shumicë, pasi shkolla ku ai mëson është tërësisht e ndarë nga shkollat ku mësojnë nxënësit shqiptarë.

Historia që mëson Lazar, ndryshon me historinë që mësojnë nxënësit shqiptarë, ndonëse janë të një moshe dhe mësojnë për të njëjtën ngjarje historike, shkruan “Tribuna”.

Në librat e Lazarit thuhet se Kosova është krahinë e Serbisë. Madje, termit Kosova, i shtohet edhe prapashtesa Metohija.

Advertisements

From → Rajoni

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: