Skip to content

Libër mbi jetën e Ava Gardner

June 19, 2013

Libër mbi jetën e Ava GardnerËshtë një nga yjet e kinematografisë botërore që ka bërë të ëndërrojnë breza të tërë me bukurinë dhe interpretimet e saj: Ava Gardner. 

Por, përpos suksesit, jeta e aktores amerikane ka qenë e mbushur dhe me raporte dashurie të ndërlikuara.

“The secret conversations” (Bisedat sekrete) është vëllimi i Peter Evans, gazetarit anglez që Gardner angazhoi për të mbledhur kujtimet e saj, i cili tregon rrëfimet e fundit të divës para se të ndahej nga jeta.

Libri flet për tendencën e Gardnerit për tu lidhur me burrat e gabuar, siç është shprehur ajo vetë dhe për vuajtjet që e shtynë drejt alkoolit dhe duhanit. Në lidhjet e saj të komplikuara janë raporti me aktorin Mickey Rooney, i cili thuhet se e tradhëtoi që në ditët e para të shoqërimit të tyre.

Më pas, dashuria e madhe me të madhin Frank Sinastra dhe martesa me të, e cila zgjati rreth 6 vjet.

Si dhe raporti me klarinetistin Artie Shaë, me të cilin Gardner nuk ndjehej në lartësinë e tij sa i përket nivelit kulturor.

Advertisements

From → Kulture

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: